Loading Events

« All Events

Mária-zarándoklat 2020

September 19 @ 10:00 - September 20 @ 12:00

„Salve Regina, mater misericordiae vita, dulcedo, et spes nostra, salve”

Tavaly szeptemberben Osliban azzal váltunk el a zarándoktársaktól, hogy 2020-ban találkozunk Hajóson, a kegytemplomban a következő évi Mária-zarándoklaton. Most lehetővé vált az ismert események miatt, hogy a megszokott módon és időben szeptember harmadik hétvégéjén jöjjünk össze a már szép hagyománnyá vált eseményen.
Hajós kisvárosról, annak német ajkú lakosságáról, történetéről, a templom és a búcsújárás nevezetességeiről a Római Katolikus Plébánia Hajós honlapján (bucsujaras.hu) bőséges információt kaphatunk, melyek biztosan felkeltik sokak érdeklődését, és kedvet kaphatnak a részvételre. Örömünkre szolgál, hogy Cirill Főapát Úr fontosnak tartja a zarándoklaton való részvételét, és idén is együtt ünnepel velünk.
Szombaton – szeptember 19-én – 10:30 és 11 óra között találkozunk Hajóson, a katolikus templom kertjében, rossz idő esetén a plébánia hittantermében.
A közös szentmisét Hajóson a Szent Imre templomban – ahol a kegyszobor is található – 11 órakor kezdjük, mely szentmisét Cirill főapát úr fogja celebrálni. (várjuk a Kalocsai Egyházmegye bencés diákpapjainak részvételét is)
A szentmise után egyszerű agapét tartunk – pogácsa, szendvics, ásványvíz – majd 13:30-tól végigjárjuk a keresztutat, melynek szép domborműves stációi közvetlenül a templom kertjében találhatók.
Hajóson található a Kalocsai Érsekség egykori kastélya, amit az utóbbi években nagyon szépen felújítottak, mely Érseki Kastély közvetlen a templom közelében található. Így ezt az Érseki Kastélyt megtekintjük helyi vezetéssel 14:30-tól 15:30-ig.
Ezt követően a délutáni órákban megtekintjük a város különleges nevezetességét a hajósi pincefalut, amely országosan is egyedülálló jelenség.
A vacsora és a szállás a nemesnádudvari Etsberger panzióban lesz.
Másnap 20-án aki az éjszakát Nemesnádudvaron tölti, részt vesz a nemesnádudvari templomban délelőtt 9:00 órakor tartandó szentmisén. A szentmise végén elénekeljük a Szent Benedek himnuszunkat, és a Boldog Asszony anyánk kezdetű Mária-énekünket, és ezzel zárjuk a zarándoklatot.
Az étkezés és szállás miatt a részvételi szándékot kérem, hogy 2020. augusztus 20-ig jelezzétek. Akinek a szállással, vagy az étkezéssel kapcsolatban különleges igénye van, azt kérem, hogy jelezze.
A zarándoklat szervezésében és a vendéglátásban a BDSZ Bácskai szervezete – mint a Szövetség egyik legerősebb területi szervezete is részt vesz – így számíthatunk a szívélyes vendéglátásra, fogadtatásra. A Bencés Diákszövetség elmúlt évben megválasztott új vezetőinek tevékeny közreműködése folytán a Szövetség a zarándoklat költségeit támogatja – étkezés, szállás – így az anyagiak senkit se tartsanak vissza a jelentkezéstől.

Üdvözlettel és barátsággal:
Dr. Jobbágy Lajos (Ph 69)
jobbagy@jobbagy.t-online.hu, 76/495-440, 30/9 552 246
(Dr. Jobbágy Lajos, 6000 Kecskemét, Csányi u. 1-3. II/205.)

Details

Start: